Collectieve Energie Inkoop

Op zoek naar scherpe tarieven en uitstekende contractvoorwaarden? Doe mee met het zakelijk energiecollectief van Hellemans Consultancy

Service, gemak en besparing

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Hellemans Consultancy

Adviseurs met kennis van de energiemarkt

/

Welkom op de website van Energie voor Cultuur

‘Energie voor Cultuur’ (EvC) is een initiatief dat begonnen is in De Plantage te Amsterdam. 19 grote culturele instellingen hebben sinds 2011 de handen ineen geslagen om duurzaam ondernemen te organiseren in collectief verband.  

Eén van de aandachtsgebieden daarbij is de duurzame visie op energie, bestaande uit het besparen op het energieverbruik, het lokaal opwekken van energie en de collectieve inkoop van groene energie.

Aangezien de energiemarkt een zeer specialistische markt is, heeft men besloten om zich daarbij te laten adviseren en begeleiden door Hellemans Consultancy BV. Dit energieadviesbureau heeft enkele van de grootste collectieven in Nederland opgezet, zoals: Energie voor kerken, Energie voor scholen en Energie voor de Zorg en heeft jarenlange ervaring met de begeleiding van deze collectieven.

‘Energie voor Cultuur’  heeft zich tot doel gesteld om ook alle andere culturele instellingen in Nederland te laten profiteren van deze vorm van collectieve inkoop.

 

Voordelen

‘Energie voor Cultuur’  is alleen toegankelijk voor culturele instellingen in Nederland. De reden hiervoor is dat het succes van dit collectief vooral afhangt van de homogeniteit van de deelnemers.

Naast eenzelfde wijze van denken over het belang van de inkoop van groene energie, is het tevens belangrijk dat de wijze van denken over de inkoopsystematiek en inkoopstrategie overeen komt.

Alle culturele instellingen zijn van harte welkom, echter is het wel van belang dat u een publieke functie vervult en ook bewust kiest voor duurzaamheid.

De voordelen op een rij:

  • Uiterst scherpe groene energieprijzen;
  • Uitonderhandelde contractvoorwaarden;
  • Ondersteuning voor en tijdens uw contract door Hellemans Consultancy;
  • Profiteren van de prijsdalingen op de groothandelsmarkt/energiebeurs;
  • Alle gegevens van de telemetrisch bemeten grootverbruikende elektriciteitsaansluitingen zijn te allen tijde volledig inzichtelijk in het energie dashboard van Hellemans Consultancy BV. 

 

Wilt u deelnemen aan het collecief Energie voor Cultuur?
Bel dan om de mogelijkheden te bespreken: 030-767 09 88 of mail naar:  servicedesk@hellemansconsultancy.nl.


De Plantage Amsterdam is een samenwerkingsverband tussen zestien culturele instellingen in de oostelijke binnenstad. Talrijke musea, roemrijke theaters, lommerrijke parken en een keur aan cafés en restaurants maken de Plantage de mooiste buurt van Amsterdam. Alle instellingen werken samen om de Plantage duurzamer te maken. Op 17 april 2011 ondertekenden Boudewijn Oranje (dagelijks bestuurder stadsdeel Centrum) en Cathelijne Broers (directeur van de Hermitage Amsterdam en voorzitter van de Plantage Amsterdam) in café de Oranjerie in de Hortus Botanicus te Amsterdam een convenant voor verduurzaming van de instellingen. Hiermee levert de Plantage Amsterdam een bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van Gemeente Amsterdam. De partijen committeren zich aan de doelstelling om de CO2 uitstoot ieder jaar met 3% te reduceren. Daarnaast wordt er samengewerkt aan collectieve duurzame inkoop voor bijvoorbeeld energie, afval, papier en eten en drinken.

www.plantageamsterdam.nl


Hellemans Consultancy is sinds 1997 actief op de energiemarkt. Wij hebben ons gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren bij de inkoop van energie.

Wij bieden diensten aan op het gebied van  Factuurcontrole en Factuurbeheer, Contractmanagement en Energiemanagement.

www.hellemansconsultancy.nl